marți, 26 iulie 2011

La pescuit!

Utile la pescuit: monturi, noduri pescaresti, scule de pescuit, tehnici de pescuit, momeli, informatii despre pesti si pescuitul lor


Intra in lumea pescarilor si a pescuitului. Invata cand, cum, cu ce si unde sa mergem la pescuit. Tehnici, echipament, nade si momeli, trucuri si secrete, galerie foto.
Informatii utile pescarilor: pescuit la pesti rapitori, cu momeli artificiale, locuri de pescuit, Delta Dunarii, stiuci, pastrav, salau, concursuri, fotografii.
Totul despre pescuit, ihtiologie, retete culinare, noduri pescaresti, solunar si multe altele.
Creat de pescari pentru toti cei cu "microbul" pescuitului: momeli, retete, trucuri, calendarul sezonului si informatii despre lacuri si adrese utile
Glume cu pescari, descrieri si poze ale celor mai populari pesti din Romania, retete pescaresti si nu in ultimul rand locuri bune de pescuit din Delta.

Sectiuni despre pescuit:

In sectiunea pescuit vom aborda pescuitul la mare, pescuitul la crap, pescuitul la rapitor si pescuitul la somn.
Sectiunea momeli prezinta o serie de momeli animale, vegetale, artificiale, momeli pentru pescuitul la mare, precum si o serie de retete de preparare de momeli ce au dat rezultate bune.
Calendarul pescarului prezinta in fiecare luna a anului cam ce se prinde, care sunt perioadele in care "mananca" diferitele specii de pesti, cam pe unde sa ii "cautam" si ce tehmici sunt potrivite.
Capitulul de noduri pescaresti cuprinde exemple de noduri folosite la pescuit, modul lor de realizare insotit de imagini care exemplifica vizual operatiunea descrisa in cuvinte.
Solunarul furnizeaza informatii despre perioadele de pescuit, si cam care ne sunt sansele. El este actualizat lunar.
In sectiunea Novici am abordat o serie de elemente de care ar putea fi interesati nu numai pescarii incepatori, dar in special ei.
De asemenea am abordat si diverse tehnici de pescuit care daca au dat roade atunci e cazul sa consultati si sectiunea noastra de retete culinare cu peste.
Daca vreti sa stiti despre pesti, caracteristici ale pestilor, habitat, obiceiuri consultati pagina noastra de ihtiologie unde prezentam majoritatea speciilor de pesti care traiesc in apele noastre, folosind descrieri in cuvinte si imagini (ex: despre crap, caras, somn, stiuca, salau, biban, scopar, mreana, lipan, pastrav, calcan, zargan, guvide, hanus, scrumbia, chefal, rechin etc).

Sfaturi pentru cei ce se initiaza in tainele pescuitului


In primul rand, nu plecati la pescuit cu gandul ca veti prinde "pestele cel mare" sau cine stie ce cantitati uriase, de nu o sa aveti cum sa carati pestele acasa, cu atat mai mult cu cat exista o limita legala de 5 kg/peste pe zi care pot fi capturate si retinute. Plecati cu gandul ca veti petrece un weekend placut in mijocul naturii cu familia, prietenii, sau cu cine vreti voi si daca mai pica si un peste e OK.

Pentru inceput va duceti la un magazin de specialitate si cumparati o undita, cea mai ieftina, nu lanseta, nu altceva. La undita se mai spune si "varga". Deci, veti cumpara o varga de 3-4 m din patru segmente, din fibra, care costa aproximativ 10 lei. Cumparati de asmenea si o "linie echilibata" cu carlig mic nr. 8 (maxim 1 cm). Linia echilibrata este un mosor sub forma de rigla de vreo 25cm, pe care este bobinat pe lungime fir de pescuit avand pluta si carligul gata montate. De ce se numeste linie echilibrata? Pentru ca linia este firul de pescuit de la varful unditei si pana la carlig (in termeni pescaresti) si este echilibrata, adica plumbul are greutatea optima pentru a scufunda pluta exact atat cat trebuie.

Mai trebuie doar sa va luati momeala si sa plecati la pescuit. Momeala se gaseste numai la piata, sub forma de viermi albi, care sunt de fapt larve de musca. Cumparati cam 1-2 linguri din acesti viemi. E bine sa incepeti cu aceasta momeala deoarece, chiar daca viermii sunt respingatori pentru dumneavoastra, pentru pesti sunt o delicatesa si dau rezulte mai bune la pestii mici decat rimele.
De preferinta duceti-va sa-i cumparati dimineata, inainte de a pleca la pescuit, ca sa nu trebuiasca sa-i tineti la frigider pana a dua zi. La caldura, acesti viermi metamorfozeza si devin muste iar cand deschideti capacul s-ar putea sa va zboare prin toata casa. De aceea chiar si cand ajungeti la balta nu-i expuneti la soare

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu